My Camry won't start and the alarm goes off - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums


» Auto Insurance
» Featured Product
Advertisement
Wheel & Tire Center

Go Back   Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Camry and Solara Forum > Camry & Solara Lounge

Camry & Solara Lounge Discussion area for every generation of Toyota's family car, the Toyota Camry. Lexus ES250/300 owners welcome! Topics of discussion range from fuel economy, safety, modifications, performance and more.

ToyotaNation.com is the premier Toyota Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2005, 11:09 AM   #1 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Houston
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View chacal277's Photo Gallery
My Camry won't start and the alarm goes off

Hi
This morning, my 1996 camry won't start. I don't understand why. I tried several times to turn the key but nothing happened. Then I opened my door to get off the car and the alarm went off and now, the alarm goes off everytime I open a door.
I'd like to konw how to switch off the alarm and why my car won't start.
I'm not sure the car won't start because of the battery because i forgot to turn off the headlight during the week-end. But the radio and the electric windows work so I'm not sure the battery is dead.
I don't have my remote control anymore
Please Help
Thx

PS: Excuse me for my bad english
chacal277 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-31-2005, 11:28 AM   #2 (permalink)
Gen 4 XLE v6
 
jhbhatia's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 3,189
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
View jhbhatia's Photo Gallery
Do you have factory alarm or was it aftermarket.
I'm guessing its aftermarket. Seek out your button to disarm (with out a key), Usually its the lower side of your side panel..where your left foot resides when driving. Depress that and then turn the key on to start your car...see if that works.
__________________
Desi Toyota Dude Here!!!
jhbhatia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 11:48 AM   #3 (permalink)
The Camburger
 
Join Date: Apr 2004
Location: Baltimore, MD
Posts: 524
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 6 reviews
View Admiral's Photo Gallery
take a look at the battery terminals. see that there is no corrosion on them. take them off and give them a good scrub with sand paper both on the battery and the terminal peice. then try starting your car.
__________________
Admiral is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 12:02 PM   #4 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Houston
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View chacal277's Photo Gallery
Thx for the help
My alarm doesn't go off anymore
But the car still won't start
I think that it's the battery because my I open my window (automatic window), the radio stops. I could do both at the same time before
What do you think?
chacal277 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 01:05 PM   #5 (permalink)
Gen 4 XLE v6
 
jhbhatia's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 3,189
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
View jhbhatia's Photo Gallery
low/Dead battry equates to clicking noises when starting up. (and no radio/windows).
__________________
Desi Toyota Dude Here!!!
jhbhatia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 01:08 PM   #6 (permalink)
Official TN Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Parma, Ohio
Posts: 200
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
iTrader Score: 1 reviews
View dirtdiggler's Photo Gallery
remove the battery and have it checked. how old is the battery ?

also while the battery is out, clean the starter terminals.

dirt diggler
__________________
91 Previa w/275k
07 Mercedes C230 Sport
07 FJ Cruiser
92 Lexus SC400 w/84k
97 Prelude w/86k
dirtdiggler is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 02:15 PM   #7 (permalink)
TN Post Wh*re
 
Join Date: Aug 2004
Location: Stamford, CT
Posts: 11,159
Gameroom cash: $1361850
Thanks: 261
Thanked 250 Times in 217 Posts
Supreme Member
iTrader Score: 16 reviews
View ASG14's Photo Gallery
How bout you just go and try to jumpstart it and come back and let us know if it starts....
__________________
My Camry: http://www.cardomain.com/ride/228043...y-xle-sedan-4d
'96 Camry: 2MZ
'95 AE101: JDM Tails/Grill/BiXenon Headlights. JDM Lighted Ignition Keyring and Cabin Air Filter
ASG14 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 02:42 PM   #8 (permalink)
Ninja-rator
 
RningOnFumes's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Bernardino, CA >>>SOCAL
Posts: 4,248
Gameroom cash: $541485
Blog Entries: 7
Thanks: 97
Thanked 55 Times in 45 Posts
Lifetime Supreme Member
iTrader Score: 5 reviews
View RningOnFumes's Photo Gallery
^^ they're right.

if the battery is low, you won't be able to start the car.

but also if the battery is out and you studdenly get put in a better one, the alarm will sound off on you.

you need to:

1) hook up jumper cables
2) disarm the alarm like Jhabatia is telling you
3) after the disarm then the engine will turn over because now the starter isn't disabled.

do it that way or...

another battery, disarm, then start engine
__________________
RningOnFumes is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2005, 03:11 PM   #9 (permalink)
TN の がしょう
 
xpeed's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: (╯□)╯︵ ┻━┻
Posts: 6,008
Gameroom cash: $766557
Thanks: 55
Thanked 156 Times in 130 Posts
Garage
iTrader Score: 7 reviews
View xpeed's Photo Gallery
It's most likely your battery. Most of the time car alarms will set off if the battery is extremely low or dead. Just check up the wiring and see if there's any battery leaks or corrosion. Most likely, you might need a new battery or wiring.
__________________

2013 Hyundai Genesis Coupe 3.8 R-Spec 6-spd
2000 Celica GT ZZT230
xpeed is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Camry and Solara Forum > Camry & Solara Lounge

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 11:30 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
ToyotaNation.com is an independent Toyota/Lexus enthusiast website. ToyotaNation.com is not sponsored by or in any way affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. The Toyota, Lexus and Scion names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.