1984 Toyota Corona Start problems... - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums


» Auto Insurance
» Featured Product
Advertisement
Wheel & Tire Center

Go Back   Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Corona Forum

Corona Forum Specific discussion of the Toyota Corona

ToyotaNation.com is the premier Toyota Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2007, 03:02 AM   #1 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Behind you
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Jazza40's Photo Gallery
1984 Toyota Corona Start problems...

Not sure if this has been posted before, if so can I have a link or just some general help..

Okay, Just brought a Old car for my first car, so if i crash it, It don't matter.. But I'm seeming to have some trouble with it. Every so often it wont start, it would just click, I'd put in the plug for the Immobilizer and go to start, and would click. I'd end up having to roll start it in third to get it to start.. I have just replaced the starter Motor, which cost just over $150.. And that Hasn't fixed it. I've also tried recharging the battery.. But I don't know if it works or not..

One of my friends told me it might be the Alternator, might be broken, when the car starts and runs it recharges the battery.. Just wanna get a second, third, forth opinion before I go buying parts. Any information that you might be able to provide me will be muchly appreciated.
Jazza40 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-03-2007, 08:17 AM   #2 (permalink)
New TN User
 
stuarth2783's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: u.k.
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View stuarth2783's Photo Gallery
You could try cleaning all the conectors .

Make sure all the bolts are tight.
I had same problem before ....found out that the bolts on the battery terminals were not tight.

This might help.
__________________


http://www.toyotanutz.com/
stuarth2783 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-05-2007, 02:22 AM   #3 (permalink)
Official TN Member
 
driftonedge's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: socal
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View driftonedge's Photo Gallery
check your battery cable. it might be that. if your battery is good.
driftonedge is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-06-2007, 01:28 AM   #4 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Behind you
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Jazza40's Photo Gallery
Don't see how the battery could be doing this aye. I think its the alternator, what you guys think?
Jazza40 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-09-2007, 11:19 PM   #5 (permalink)
Official TN Member
 
Blane's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Denver Colorado
Posts: 435
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Blane's Photo Gallery
battery
__________________
Blane is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-10-2007, 10:12 PM   #6 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Behind you
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Jazza40's Photo Gallery
Okay, well I checked everything you guys said. And yeh Nothing was lose or corroded. So could it be just a C*ap battery?
Jazza40 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-12-2007, 01:07 AM   #7 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Behind you
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Jazza40's Photo Gallery
Okay it did it today, so im guessing a old battery.. What type of battery should i use if im putting one in my car? Is there certain types that are better or what?
Jazza40 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-13-2007, 09:23 AM   #8 (permalink)
Senior TN Member
 
Doctor J's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Long Beach, California
Posts: 2,731
Gameroom cash: $426090
Thanks: 14
Thanked 136 Times in 127 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Doctor J's Photo Gallery
Get one from Walmart, with same cold crank amps, about the same size, should run about $45
Doctor J is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-13-2007, 04:02 PM   #9 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Behind you
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View Jazza40's Photo Gallery
Nah I don't wanna buy a New Car. This one runs perfect, Except for the Odd starting problems. Are you sure its the battery though?
Jazza40 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Corona Forum

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TOYOTA ENGINES AND OIL SLUDGE - WALL ST JOURNAL bondobondo General Discussion 112 01-07-2013 08:00 PM
TOYOTA - an Obsession, a Religion or just Madness? RAV4EVR General Discussion 70 02-22-2008 10:07 AM
Cnn @ 9:25am Est HL2k Toyota News 7 04-24-2007 09:00 PM
alternator conversion 03cumminsdiesel Pre-88 Toyota Pickup/Hilux 3 04-11-2007 02:53 AM
In hybrids, it's Toyota vs. the world EKam Toyota News 2 03-27-2005 08:04 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
ToyotaNation.com is an independent Toyota/Lexus enthusiast website. ToyotaNation.com is not sponsored by or in any way affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. The Toyota, Lexus and Scion names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.