99 Corolla No Start, 15AMP EFI Fuse Blown - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums


» Auto Insurance
» Featured Product
Advertisement
Wheel & Tire Center

Go Back   Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Corolla and Matrix Forum > 8th Generation (1998-2002)

8th Generation (1998-2002) Specific discussion of the 8th generation

ToyotaNation.com is the premier Toyota Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-29-2011, 05:32 PM   #1 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2011
Location: NY
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View edbo's Photo Gallery
99 Corolla No Start, 15AMP EFI Fuse Blown

I Started my 99 corolla VE this morning. Drove twenty feet and the car died. I notice a burnt electrical smell inside. Found a blown 15A EFI fuse inside engine fuse box. Replaced blown 15A EFI with new 15A fuse, new fuse did not blow, still no start condition. When turning the key the check engine light does not illuminate. Also something unusual was the big rain storm twenty minutes prior to driving the car.

Last edited by edbo; 10-02-2011 at 12:08 PM.
edbo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-01-2011, 01:11 PM   #2 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2011
Location: NY
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View edbo's Photo Gallery
99 corolla ECU fried

Checked the OBD for codes today. OBD tester would not register. Located the ECU and found a fried circuit board inside. One of diodes on the board was burnt.

Last edited by edbo; 10-02-2011 at 12:10 PM.
edbo is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 10:48 AM   #3 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2011
Location: NY
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View edbo's Photo Gallery
Installed new ECU, car started but had OBD code P0105. Installed new MAP sensor no codes car runs fine.

Items replaced: 15A EFI fuse, ECU and MAP sensor
edbo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Corolla and Matrix Forum > 8th Generation (1998-2002)

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
ToyotaNation.com is an independent Toyota/Lexus enthusiast website. ToyotaNation.com is not sponsored by or in any way affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. The Toyota, Lexus and Scion names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.