Possible to program FOB to open Windows/sunroof without dealer? - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums


» Auto Insurance
» Featured Product
Advertisement
Wheel & Tire Center

Go Back   Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Camry and Solara Forum > 7th Generation (2012+)

7th Generation (2012+) Toyota Camry Discussion for years: 2012+

ToyotaNation.com is the premier Toyota Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2012, 09:45 PM   #1 (permalink)
Official TN Member
 
SIrMack's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Florida
Posts: 261
Thanks: 37
Thanked 16 Times in 13 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View SIrMack's Photo Gallery
gen 7 Possible to program FOB to open Windows/sunroof without dealer?

I have heard that there is a way to program the FOB so that when you hold down the UNLOCK key for a few seconds the windows and sunroof opens.

is there a way to program this ourselves? Or is this only available at the dealer, and if so, will there be a cost associated with it?

Thanks!
SIrMack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SIrMack For This Useful Post:
flyboyy (04-21-2012)
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-04-2012, 10:13 PM   #2 (permalink)
Official TN Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: TX
Posts: 402
Gameroom cash: $138900
Thanks: 26
Thanked 43 Times in 39 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View AussieAg's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by SIrMack View Post
I have heard that there is a way to program the FOB so that when you hold down the UNLOCK key for a few seconds the windows and sunroof opens.

is there a way to program this ourselves? Or is this only available at the dealer, and if so, will there be a cost associated with it?

Thanks!
It has to be done at the dealer, and there shouldn't be an associated cost. If they try to charge you, laugh and ask to see the service or general manager.
AussieAg is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to AussieAg For This Useful Post:
flyboyy (04-21-2012), SIrMack (03-04-2012)
Old 03-13-2012, 11:02 AM   #3 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 7 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View bigmonkey70's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by SIrMack View Post
I have heard that there is a way to program the FOB so that when you hold down the UNLOCK key for a few seconds the windows and sunroof opens.

is there a way to program this ourselves? Or is this only available at the dealer, and if so, will there be a cost associated with it?

Thanks!
Yes you can do that yourself and more with the cheap Chinese clone of the X-Horse mini VCI TIS for Toyota diagnostic cable on Ebay and TechStream version 7.0 (google it ) ... I successfully program that + a few other options. Must be Techstream version 7.0+

With Techstream lower than 7 (I tested 6 and 4.5), you can view all the parameter, but cannot customize any. Gave me error, at least for the 12 Camry ... i didn't do anything to my 03 camry so older version might work on older model.

for the DIY'er, it is a good investment for that mini VIS cable to diagnose problems. Those customize options are just a bonus ....

Last edited by bigmonkey70; 03-13-2012 at 11:04 AM.
bigmonkey70 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bigmonkey70 For This Useful Post:
flyboyy (04-21-2012), SIrMack (03-13-2012)
Old 03-13-2012, 11:08 AM   #4 (permalink)
Official TN Member
 
SIrMack's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Florida
Posts: 261
Thanks: 37
Thanked 16 Times in 13 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View SIrMack's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by bigmonkey70 View Post
Yes you can do that yourself and more with the cheap Chinese clone of the X-Horse mini VCI TIS for Toyota diagnostic cable on Ebay and TechStream version 7.0 (google it ) ... I successfully program that + a few other options. Must be Techstream version 7.0+

With Techstream lower than 7 (I tested 6 and 4.5), you can view all the parameter, but cannot customize any. Gave me error, at least for the 12 Camry ... i didn't do anything to my 03 camry so older version might work on older model.

for the DIY'er, it is a good investment for that mini VIS cable to diagnose problems. Those customize options are just a bonus ....
I am curious what other options are programmable on our cars?

Do you have a link to the cable? The ones I'm seeing are still around $40 or so.
__________________


Last edited by SIrMack; 03-13-2012 at 11:09 AM.
SIrMack is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 12:37 PM   #5 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 7 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View bigmonkey70's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by SIrMack View Post
I am curious what other options are programmable on our cars?

Do you have a link to the cable? The ones I'm seeing are still around $40 or so.
yea I paid about the same from ebay. I know you can get it done for free from the dealer, but the main reason i bought it is for when the car get older, it will come in handy.

Last edited by bigmonkey70; 03-13-2012 at 12:40 PM.
bigmonkey70 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 01:44 PM   #6 (permalink)
Senior TN Member
 
El Loco VG's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: P-Town Jersey
Posts: 1,010
Gameroom cash: $311801
Thanks: 34
Thanked 18 Times in 17 Posts
iTrader Score: 4 reviews
View El Loco VG's Photo Gallery
My wife has the new camry le with a fob key not the smart key is this option available for her car so she can open the windows with the key fob?
El Loco VG is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 02:26 PM   #7 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 7 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View bigmonkey70's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by El Loco VG View Post
My wife has the new camry le with a fob key not the smart key is this option available for her car so she can open the windows with the key fob?
Yes it is available. When I ran the TechStream, it detected the year, model, engine type, and ask you if you have smart key or without smart key.

Any option that you don't have, the customize screen is blank. I have the SE without smartkey as well. I enabled the FOB to open window, as well as the hold driver key to open /close window
bigmonkey70 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 02:30 PM   #8 (permalink)
Official TN Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 487
Gameroom cash: $268900
Thanks: 62
Thanked 39 Times in 32 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View DANNYBOY72's Photo Gallery
I contacted my local dealer and they said that this CAN NOT be done (program windows/sunroof to open with remote)!!!!! there exact words were " It is not possible" !!!!!! If you have any information that contradicts this, PLEASE give me the info......

Last edited by DANNYBOY72; 03-13-2012 at 02:32 PM.
DANNYBOY72 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 03:19 PM   #9 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 7 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View bigmonkey70's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by DANNYBOY72 View Post
I contacted my local dealer and they said that this CAN NOT be done (program windows/sunroof to open with remote)!!!!! there exact words were " It is not possible" !!!!!! If you have any information that contradicts this, PLEASE give me the info......

then you should avoid this dealer like a plague .... I did a bunch of options myself in less than 30 minutes (first time doing this too) ... a majority of this 30 minutes was waiting for techstream to communicate with the ODBII and retrieve all the data .... once I click on the customize ... i waited for a good 3-5 minutes before all the option came up.

Last edited by bigmonkey70; 03-13-2012 at 03:21 PM.
bigmonkey70 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bigmonkey70 For This Useful Post:
DANNYBOY72 (03-14-2012), Geozap (11-12-2012)
Old 03-13-2012, 03:24 PM   #10 (permalink)
Senior TN Member
 
El Loco VG's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: P-Town Jersey
Posts: 1,010
Gameroom cash: $311801
Thanks: 34
Thanked 18 Times in 17 Posts
iTrader Score: 4 reviews
View El Loco VG's Photo Gallery
That's pretty awesome I wish that I could do it on my 07. What else can be done?
El Loco VG is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 03:45 PM   #11 (permalink)
Official TN Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: TX
Posts: 402
Gameroom cash: $138900
Thanks: 26
Thanked 43 Times in 39 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View AussieAg's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by DANNYBOY72 View Post
I contacted my local dealer and they said that this CAN NOT be done (program windows/sunroof to open with remote)!!!!! there exact words were " It is not possible" !!!!!! If you have any information that contradicts this, PLEASE give me the info......
http://www.toyota.com/t3Portal/docum.../sec_06-02.pdf

Page 498. I would still avoid that dealer even knowing it's possible..they sound like a bunch of neanderthals.
AussieAg is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to AussieAg For This Useful Post:
camrybonnie (06-21-2012), DANNYBOY72 (03-14-2012)
Old 03-13-2012, 04:25 PM   #12 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Mar 2012
Location: florida
Posts: 40
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
View ericnottelin's Photo Gallery
Can you provide an a hyperlink or exact title we should put into ebay?
ericnottelin is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 06:17 PM   #13 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 7 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View bigmonkey70's Photo Gallery
just search on ebay for

mini vci for toyota techstream
bigmonkey70 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 06:32 PM   #14 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Apr 2007
Location: KS
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
View camdz's Photo Gallery
Can you disable the seat belt chime with this cable? I cannot get my local dealer to do it for me. Granted I only asked once, but Im still curious.
camdz is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 07:09 PM   #15 (permalink)
Official TN Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: TX
Posts: 402
Gameroom cash: $138900
Thanks: 26
Thanked 43 Times in 39 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View AussieAg's Photo Gallery
Quote:
Originally Posted by camdz View Post
Can you disable the seat belt chime with this cable? I cannot get my local dealer to do it for me. Granted I only asked once, but Im still curious.
Yes. Why won't your dealer do it for you though? It's most certainly possible.

http://www.toyota.com/t3Portal/docum.../sec_06-02.pdf

Show them that page in your owner's manual, and tell them you'll file a complaint with Toyota Corporate if they refuse to change the setting.
AussieAg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Camry and Solara Forum > 7th Generation (2012+)

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
ToyotaNation.com is an independent Toyota/Lexus enthusiast website. ToyotaNation.com is not sponsored by or in any way affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. The Toyota, Lexus and Scion names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.