Example of excessive Carbon Build-Up - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums

T-100 Forum Discussion forum for the short-lived but extremely popular Toyota T-100 model.

 1Likes
  • 1 Post By sdspeed
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 06-12-2017, 10:28 PM Thread Starter
Official TN Member
 
sdspeed's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Diego
Posts: 836
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Thanks: 347
Thanked 360 Times in 273 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Example of excessive Carbon Build-Up

Just wanted to share these since carbon build-up has been a topic that's been discussed a lot. Friends early V8 Tundra, 224k miles. One Owner and impeccably cared for. Symptoms started as misfire in 2 cylinders and only got worse until the valves hung-up, burnt one piston. Truck limped about 300 miles home from the middle of nowhere on 3 cylinders with zero compression. The pic shows the carbon valves in a bad cylinder and the last one was the valves of a cylinder that was not comprimsed. He overhauled the engine himself without any surprises. Just Interesting.





beerhunt likes this.

Last edited by sdspeed; 06-13-2017 at 05:43 PM.
sdspeed is offline  
The Following User Says Thank You to sdspeed For This Useful Post:
BamZipPow (06-12-2017)
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 06-13-2017, 04:49 PM
Soylent Green sales
 
fourwd1's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: the Socialist State of Maryland
Posts: 11,020
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 296 Post(s)
Thanks: 30
Thanked 695 Times in 642 Posts
Lifetime Supreme Member
iTrader Score: 1 reviews
Pics not working for me.

_No THANKs necessary !
84 4Runner rockcrawler - ARBed 5.29's, 36" TSLs, dual t-cases w/4.7 crawler gear, Chevys, 30 spline Marlins
83 p/u trail rig - Buick 231 V6, Weiand intake, Holley 4 bbl, TH-350 auto w/700R4 low gearset, dual tanks ...
89 4Runner - stock
http://www.cardomain.com/id/fourwd1
fourwd1 is offline  
post #3 of 3 Old 06-13-2017, 05:41 PM Thread Starter
Official TN Member
 
sdspeed's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Diego
Posts: 836
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Thanks: 347
Thanked 360 Times in 273 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by fourwd1 View Post
Pics not working for me.
Now? More work this way but should pull pics up from link.

http://photobucket.com/gallery/user/...LmpwZw==/?ref=

http://photobucket.com/gallery/user/...LmpwZw==/?ref=

http://photobucket.com/gallery/user/...LmpwZw==/?ref=
sdspeed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > T-100 Forum

Bookmarks

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Back