OEM Fog light Switch and plug - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums
2nd Generation (2005+) Discussion area for the 2nd generation of the Toyota Tacoma

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 12-08-2008, 04:32 PM
Horn dead..watch 4 finger
 
DanNolan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sulphur, Louisiana
Posts: 699
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 3 reviews
(Thread Starter)
OEM Fog light Switch and plug

I just received my OEM fog light switch, but am having trouble locating a plug that fits, and the specifications for the switch. Anyone care to help?

I tried searching a few toyota parts catalogs but had no luck.
DanNolan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 12-08-2008, 07:17 PM
I hate mud!
 
stuckTaco's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Toyota Connector Housing (90980-11090)
Terminal Wires for Connector (82998-12340 4 required)
stuckTaco is offline  
#3 Old 12-08-2008, 07:23 PM
Horn dead..watch 4 finger
 
DanNolan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sulphur, Louisiana
Posts: 699
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 3 reviews
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by stuckTaco View Post
Toyota Connector Housing (90980-11090)
Terminal Wires for Connector (82998-12340 4 required)
first part is the plastic, 2nd is the actual connectors? Or just wires that you put into the plug that already has the connectors in place?
DanNolan is offline  
#4 Old 12-08-2008, 07:28 PM
I hate mud!
 
stuckTaco's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
The first part number is actual connector itself (yes plastic) and the second part number is the terminal which is need to insert into the first part number to make it work with the OEM foglight switch.

I assume this is what you're trying to do/achieve?

stuckTaco is offline  
#5 Old 12-08-2008, 09:00 PM
Horn dead..watch 4 finger
 
DanNolan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sulphur, Louisiana
Posts: 699
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 3 reviews
(Thread Starter)
hey, thats almost exactly what I want to achieve. Only thing that shocked me was the 4.95 per connector rate for those metal connectors is a little pricy.

That makes a plug replacement 20+ shipping.

Can you specify which connections are for what in the plug? Thanks
DanNolan is offline  
#6 Old 12-08-2008, 09:29 PM
Official TN Member
 
buzz5's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South Carolina
Posts: 729
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by stuckTaco View Post
Toyota Connector Housing (90980-11090)
Terminal Wires for Connector (82998-12340 4 required)

This is what I ordered;I'm trying to find who I ordered from.


After alot of searching here it is.
http://www.trdparts4u.com/PD-FJ-FOGSW.aspx

07' Indigo Prerunner DC TRD Sport,3'' ProComp,AAL,1''Blocks,Bilstien 5125,TC UCA's,285/70/17 Revos,Spidertrax,A.R.E.CX,Dakar LB & Hella 500's,Fog mod,DTRL,TRD CAI & Exhaust,Dominator 2 Nerfs

Last edited by buzz5; 12-08-2008 at 09:40 PM. Reason: additional info.
buzz5 is offline  
#7 Old 12-08-2008, 09:40 PM
I hate mud!
 
stuckTaco's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
If I can remember correctly I ordered the parts from Norwalk Toyota in Socal and paid about $40 bucks for 2 switches, 2 connectors, and terminals.

Someone here tried to do this and asked me if I can PM them some pics of how I wired the lights (PIAA) up to connectors but my PM box doesn't work and it's not full either. I'll try to yank my switch out and snap some pics for you.

I'm using the PIAA 520 and use the harness it came with but modify it to work with the factory switch.



stuckTaco is offline  
#8 Old 12-08-2008, 09:45 PM
Horn dead..watch 4 finger
 
DanNolan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sulphur, Louisiana
Posts: 699
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 3 reviews
(Thread Starter)
the switch I have wont fit in either of those two bottom locations on the bottom row. How did you get yours to fit? Did you modify either the switch or hole?
DanNolan is offline  
#9 Old 12-08-2008, 10:21 PM
Official TN Member
 
buzz5's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South Carolina
Posts: 729
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
I did have to do some minor trimming to get mine to fit.As for wiring,I tapped into the prewired harness connected to one of the blanks.Looking at the backside of the switch from top to bottom,4 wires.The top wire #1 goes to the yellow wire from the relay. #2 to the fuse. #3 tapped to the green w/white stripe on the harness. #4 tapped to the solid green on same harness.Works awesome,on anytime switch is and switch illuminates when parking lights are on.



07' Indigo Prerunner DC TRD Sport,3'' ProComp,AAL,1''Blocks,Bilstien 5125,TC UCA's,285/70/17 Revos,Spidertrax,A.R.E.CX,Dakar LB & Hella 500's,Fog mod,DTRL,TRD CAI & Exhaust,Dominator 2 Nerfs
buzz5 is offline  
#10 Old 12-08-2008, 10:24 PM
I hate mud!
 
stuckTaco's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Yeah you have to file the switch down a bit. There's two tab and you filed one of them down. You can pull the illumination wire to power up the 2 switches instead of tapping into a fuse block. I'll snap some pics of my setup tomorrow.

Last edited by stuckTaco; 12-08-2008 at 10:27 PM.
stuckTaco is offline  
#11 Old 12-08-2008, 10:25 PM
Horn dead..watch 4 finger
 
DanNolan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sulphur, Louisiana
Posts: 699
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 3 reviews
(Thread Starter)
So for those of us not using the exact same method of wiring, please identify Which pin is which.

+12v
+12v LED
Ground LED
Switch source for Relay.

Quote:
Originally Posted by buzz5 View Post
I did have to do some minor trimming to get mine to fit.As for wiring,I tapped into the prewired harness connected to one of the blanks.Looking at the backside of the switch from top to bottom,4 wires.The top wire #1 goes to the yellow wire from the relay. #2 to the fuse. #3 tapped to the green w/white stripe on the harness. #4 tapped to the solid green on same harness.Works awesome,on anytime switch is and switch illuminates when parking lights are on.
DanNolan is offline  
#12 Old 12-08-2008, 10:33 PM
forget about "tsb's"
 
6shooter's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: PORTLAND , OR
Posts: 5,418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader Score: 0 reviews
you need to do a little altering to make the switch fit, but it does fit:

once i get another set of lights, i'm going to add another factory switch, move the bed outlet switch to the lower right (empty hole) and have all three of the top ones be my fog light switches.
6shooter is offline  
#13 Old 12-08-2008, 10:56 PM
I hate mud!
 
stuckTaco's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Mind over matter. Anything is possible.

stuckTaco is offline  
#14 Old 12-08-2008, 11:06 PM
forget about "tsb's"
 
6shooter's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: PORTLAND , OR
Posts: 5,418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader Score: 0 reviews
^
damn, can i see all the lights those are running?
6shooter is offline  
#15 Old 12-08-2008, 11:25 PM
I hate mud!
 
stuckTaco's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Hahaha, sorry that was a photoshop image from my post #4.

You can look through here when I install the lights a few years back.

http://www.aprilia-v60.net/gallery/PIAAinstalled

Last edited by stuckTaco; 12-08-2008 at 11:27 PM.
stuckTaco is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > Tacoma Forum > 2nd Generation (2005+)

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome