Rav4 turns over won't start - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums
RAV4 Forum Looking for RAV4 information and resources? This forum is the place.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 09-26-2004, 03:44 PM
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: colorado
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Rav4 turns over won't start

Replaced my battery in our 97 Rav4. Unfortunately tried to put it in backward. Blew the 100A fuse on the positive terminal. Put battery in correctly and replaced the fuse. Went to start the engine and it cranks and all accessories work but the car won't turn over. I'm guessing something else is still screwed up. Checked all the other fuses, everything seems ok. Any ideas on what else to check for? Almost seems like it's not getting any gas.

Thanks,

Ray
rvz22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 09-26-2004, 04:07 PM
.
 
cam2Xrunner's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: southern california
Posts: 9,189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader Score: 3 reviews
You might have blown the EFI fuse. Have you checked that.



The ratio of people to cake is too big. - Milton
cam2Xrunner is offline  
#3 Old 09-26-2004, 05:31 PM
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: colorado
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Yes, tested it and even took it out to make sure it wasn't blown. Tried swapping the EFI relay as well. Unfortunately I don't have a manual for this car so I'm not sure what else to check. As I mentioned everything seems to have power, the engines cranks just doesn't get started.
rvz22 is offline  
#4 Old 10-03-2004, 08:57 PM
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: colorado
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Ended up pulling all the fuses one by one. Found an ECM fuse that was blown, but not blown enough to be found with a fuse tester. When I put the fuse tester to the fuse, it would make just enough contact for the green light to go on but not enough obviously to get the engine going. Replaced the fuse and everything is back to normal.
rvz22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > RAV4 Forum

Bookmarks

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome