Rav4 turns over won't start - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums


» Auto Insurance
» Featured Product
Advertisement
Wheel & Tire Center

Go Back   Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > RAV4 Forum

RAV4 Forum Looking for RAV4 information and resources? This forum is the place.

ToyotaNation.com is the premier Toyota Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2004, 03:44 PM   #1 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: colorado
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View rvz22's Photo Gallery
Rav4 turns over won't start

Replaced my battery in our 97 Rav4. Unfortunately tried to put it in backward. Blew the 100A fuse on the positive terminal. Put battery in correctly and replaced the fuse. Went to start the engine and it cranks and all accessories work but the car won't turn over. I'm guessing something else is still screwed up. Checked all the other fuses, everything seems ok. Any ideas on what else to check for? Almost seems like it's not getting any gas.

Thanks,

Ray
rvz22 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-26-2004, 04:07 PM   #2 (permalink)
.
 
cam2Xrunner's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: southern california
Posts: 9,189
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Supreme Member
iTrader Score: 3 reviews
View cam2Xrunner's Photo Gallery
You might have blown the EFI fuse. Have you checked that.
__________________


The ratio of people to cake is too big. - Milton
cam2Xrunner is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 05:31 PM   #3 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: colorado
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View rvz22's Photo Gallery
Yes, tested it and even took it out to make sure it wasn't blown. Tried swapping the EFI relay as well. Unfortunately I don't have a manual for this car so I'm not sure what else to check. As I mentioned everything seems to have power, the engines cranks just doesn't get started.
rvz22 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2004, 08:57 PM   #4 (permalink)
New TN User
 
Join Date: Sep 2004
Location: colorado
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
View rvz22's Photo Gallery
Ended up pulling all the fuses one by one. Found an ECM fuse that was blown, but not blown enough to be found with a fuse tester. When I put the fuse tester to the fuse, it would make just enough contact for the green light to go on but not enough obviously to get the engine going. Replaced the fuse and everything is back to normal.
rvz22 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > RAV4 Forum

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
ToyotaNation.com is an independent Toyota/Lexus enthusiast website. ToyotaNation.com is not sponsored by or in any way affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. The Toyota, Lexus and Scion names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.