transmission starts slipping, only after a 5 minutes of driving. electrical? - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums
Celica Forum Forum for all Toyota Celica discussion! Including the ST16x/18x/20x, and ZZT230/231.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 05-22-2019, 05:24 PM Thread Starter
Official TN Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: california
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Thanks: 32
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
transmission starts slipping, only after a 5 minutes of driving. electrical?

1997 Celica ST 1.8

History - radiator leaked into trans and fouled up the clutch plates and had no 2nd gear. I pulled the trans and changed the clutch plates. Then everything worked but I got a grinding noise that increases with engine RPM. At this point I had the same issue that I have currently - losing power after a few minutes, but also noticed it seemed to be eating up trans fluid and no leaks!. I topped it off to get it back into my garage and pulled the trans out again. This time looked into the pump and noticed it had some unusual wear so I replaced it. (transmission shop agreed it was no good).

I put it back together and there is no grinding noise, but still the transmission gave out after 5 or so minutes of driving at operating temp. I turn the car off and wait a few seconds, turn it back on, and get full power again.

Any ideas?
mrjakeo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 05-23-2019, 08:00 PM
New TN User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
You probably have clearance issues. How were the wave plates? Did you use a blow gun to check clutch travel? Are there any codes? I would tear down again and check everything. When you installed new clutches did you soak them first? What about your torque converter? Was that replaced or did it appear burnt or damaged?
L337TurboZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Celica Forum

Bookmarks

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome