2003 Toyota Tundra Hum/whine issue - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums
Tundra 1st Generation (2000–2006) Looking for dedicated discussion for the 1st Generation of the Toyota Tundra? This forum is the place for you.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 12-02-2016, 09:11 PM Thread Starter
New TN User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
2003 Toyota Tundra Hum/whine issue

Hello everybody,

I have a 2003 Toyota Tundra TRD package. Currently it runs flawlessly in every way but one.....

When I engage 4-Hi on our snowy/icey roads here in Alaska everything works properly until I take my foot off the gas. There is a soft whine or humming sound that sounds like high rpms when iyou are shifting down to second or low going down a steep mountain road. This whine happens only when I take my foot off the gas and immediately goes away once I accelerate or shift back into 2wd. This sound does not occur when I am in 4-lo just 4-hi. Sound is definitely coming from the front.

The whine doesn't sound like any metal is grinding and there are no pops or bangs whatsoever just this high-pitched humming. 4-hi still works the way it should and disengages properly.
Wolf Isfjord is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > Tundra Forum > Tundra 1st Generation (2000–2006)

Bookmarks

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome