Changing the HU - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums
Tundra 1st Generation (20002006) Looking for dedicated discussion for the 1st Generation of the Toyota Tundra? This forum is the place for you.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 05-31-2019, 08:40 PM Thread Starter
New TN User
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Changing the HU

Hi all. First post here. I've made great use of the collective knowledge base for a while now, but my research is coming up short on this latest problem.

I'm trying to help my dad change the head unit in his 2006 Tundra. We've been Googling for solutions, calling Toyota so-called Audio Specialists, and Metra customer support. His original unit is a Panasonic 86120-0C150; it has a 20-pin, a 6-pin, & another 20-pin connector. He would prefer to keep the amp, a Panasonic 86280-0C061; it has a 12-pin & a 24-pin connector. We're using the Metra 70-8113 wiring harness. We're trying to install the Pioneer MVH-1400NEX.

If anyone has any tips I'd greatly appreciate any help. I'd really like to get pin diagrams or wiring diagrams for the original set-up. I think at least part of the problem is the power relay not being signaled. But I also think there's a problem with the audio signal not going where it's supposed to.

Thanks in advanced folks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20190531_175147.jpg
Views:	23
Size:	79.9 KB
ID:	241762   Click image for larger version

Name:	IMG_20190531_175153.jpg
Views:	23
Size:	83.1 KB
ID:	241764   Click image for larger version

Name:	IMG_20190531_175201.jpg
Views:	23
Size:	70.2 KB
ID:	241766   Click image for larger version

Name:	IMG_20190531_175213.jpg
Views:	21
Size:	68.1 KB
ID:	241768   Click image for larger version

Name:	IMG_20190531_181446.jpg
Views:	22
Size:	349.8 KB
ID:	241770  

nigelknoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-01-2019, 12:28 AM
Senior TN Member
 
cb91710's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: SoCal IE
Posts: 3,583
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1647 Post(s)
Thanks: 97
Thanked 377 Times in 352 Posts
Lifetime Supreme Member
iTrader Score: 0 reviews
IIRC, the amp was a digital amp and not compatible with analog outputs from aftermarket HUs.

-- Rich

cb91710 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Truck, SUV and Van Forums > Tundra Forum > Tundra 1st Generation (20002006)

Bookmarks

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome