Apple CarPlay Update Files (18 Camry/Sienna & 18/19 Lexus Models) - Page 9 - Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums
Camry 8th Generation (2018+) Toyota Camry Discussion for years: 2018+

 110Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #121 of 736 Old 05-07-2019, 12:18 AM Thread Starter
Official TN Member
 
djoyce101's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Rancho Cucamonga, CA
Posts: 621
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 358 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 146 Times in 77 Posts
Lifetime Supreme Member
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
You know guys, 2019 has sucked.
But today.. I'm gonna count today as a win! CarPlay was the last thing that really pissed me off about my car. Now I finally feel content when driving it. Top it off with being able to help so many others get this update without having to fight with and get ripped off by a dealer.

Today was a good day.
Now to end it with a big bowl of OG Kush. *cheers*

P.S. Depression sucks, any day that you feel something other than dread is a fuckin' great day.
djoyce101 is offline  
The Following 3 Users Say Thank You to djoyce101 For This Useful Post:
Beasty (05-07-2019), CarGuru (05-07-2019), jermnang (05-07-2019)
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 736 Old 05-07-2019, 12:42 AM
New TN User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
how do you get Apple Car play to show? I installed software and it shows current 1007. I have phone plugged in and I don't see the option for it. I messed in settings and saw something about Apple Car play...forgot what it was but activated it and still see nothing.
NattyPButter is offline  
post #123 of 736 Old 05-07-2019, 12:44 AM Thread Starter
Official TN Member
 
djoyce101's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Rancho Cucamonga, CA
Posts: 621
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 358 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 146 Times in 77 Posts
Lifetime Supreme Member
iTrader Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by NattyPButter View Post
how do you get Apple Car play to show? I installed software and it shows current 1007. I have phone plugged in and I don't see the option for it. I messed in settings and saw something about Apple Car play...forgot what it was but activated it and still see nothing.
Once CarPlay is turned on, you plug a current iphone in to the USB under the dash, NOT in the storage box. Then you tap on "Projection" in the menu.
djoyce101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #124 of 736 Old 05-07-2019, 12:47 AM
New TN User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by djoyce101 View Post
Once CarPlay is turned on, you plug a current iphone in to the USB under the dash, NOT in the storage box. Then you tap on "Projection" in the menu.
OK thx will give it a try.
NattyPButter is offline  
post #125 of 736 Old 05-07-2019, 12:49 AM
New TN User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Got it done . Thanks for all the help ,
Attached Images
File Type: jpg 01FB5138-F56A-424D-811F-702A93B189B8_1557208146665.jpg (187.0 KB, 122 views)
File Type: jpg BCACB58C-3765-44F8-A19C-3E9320B97A47_1557208163851.jpg (202.7 KB, 120 views)
Jcast90 is offline  
post #126 of 736 Old 05-07-2019, 12:51 AM
New TN User
 
Join Date: May 2019
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by djoyce101 View Post
You know guys, 2019 has sucked.
But today.. I'm gonna count today as a win! CarPlay was the last thing that really pissed me off about my car. Now I finally feel content when driving it. Top it off with being able to help so many others get this update without having to fight with and get ripped off by a dealer.

Today was a good day.
Now to end it with a big bowl of OG Kush. *cheers*

P.S. Depression sucks, any day that you feel something other than dread is a fuckin' great day.
I totally agreed with you, I was pissed after finding out 2019 models come with carplay while the 2018 models get nothing , now I don’t have to hold my phone in one hand while driving. Today is a win for all of us 2018 owners #2018owners
cspring likes this.
Jasontran7165 is online now  
post #127 of 736 Old 05-07-2019, 12:57 AM
New TN User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Texas
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader Score: 0 reviews
The file 17TMT2NA-DA02_6000.kwi in the preinstall folder of the Entune 3.0 Premium Audio (Navigation) CarPlay Upgrade is corrupted (might be due to high number of downloads), might need to reupload the file again. or if anyone else has it can you inbox me the link. thanks!
Treymar10 and FrostByte like this.
shanali05 is offline  
post #128 of 736 Old 05-07-2019, 01:06 AM
New TN User
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
just downloaded the files. thanks a bunch ! could we have the MD5 checksum on the zip files so we can check if the files we got got corrupted or not during the transfer ? thanks !
Beasty is offline  
post #129 of 736 Old 05-07-2019, 01:09 AM
New TN User
 
Join Date: May 2019
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by fungabriel View Post
what about redownloading the files and trying it again on the usb
I've tried downloading it several times and keep getting an error on extraction. I think the file might be corrupted on Google Drive. I've tried doing it with a mac and a windows machine and to no avail, once it tells me to toggle my lights in the car i get the red screen. Every software I use to extract fails at the same point except on mac, i think mac just forces the broken file, the file is a .kwi file. Any ideas?
FrostByte is offline  
post #130 of 736 Old 05-07-2019, 01:10 AM
New TN User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by djoyce101 View Post
WOOT! I'm up and running!!!!

Initial impression...

1) SO responsive. I'm really impressed. I had a '19 Corolla as a rental while my Camry was getting the ECU replaced. The Corolla CarPlay was crap. VERY slow.
2) Audio Issues - I'm getting an odd popping sound, which is odd because it's the same popping sound that my Pioneer AVIC unit had in my old camry. This may be related to my phone more than anything else - running beta iOS.
3) Install is nerve racking. Do yourself a favor and use the highest quality and fastest flash you can afford.
4) Update Failure is not the end of your stereo. The update recovery worked for mine perfectly. After trying 3 flash drives, I ended up with a high-speed USB SSD.
5) Audio Quality - Overall, 200% better than using BlueTooth. I can hear things in the music that I could only hear with headphones before. (Audio Plus BTW)
6) You will lose all of your presets, you may want to write them down.
7) You will also lose all of your stereo prefs. None of the vehicle settings will be lost.
. How would one go about resetting the vehicle settings ? I always like starting fresh but can’t seem to find anything other then delete personal data but some settings are saved
Jcast90 is offline  
post #131 of 736 Old 05-07-2019, 01:12 AM
New TN User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Texas
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader Score: 0 reviews
It’s one of the files in the preinstall folder that’s corrupted, I posted the name which one it is. We have to wait until the file is reuploaded. Might have to wait until tomorrow.
Quote:
Originally Posted by FrostByte View Post
Quote:
Originally Posted by fungabriel View Post
what about redownloading the files and trying it again on the usb
I've tried downloading it several times and keep getting an error on extraction. I think the file might be corrupted on Google Drive. I've tried doing it with a mac and a windows machine and to no avail, once it tells me to toggle my lights in the car i get the red screen. Every software I use to extract fails at the same point except on mac, i think mac just forces the broken file, the file is a .kwi file. Any ideas?
shanali05 is offline  
post #132 of 736 Old 05-07-2019, 01:25 AM
Official TN Member
 
Dj-Rith's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
iTrader Score: 0 reviews
The power of forums of random people. We all got what we wanted without going to the dealer and having to talk to people that do not have a clue... lol
Dj-Rith is offline  
post #133 of 736 Old 05-07-2019, 01:27 AM
New TN User
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 39
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by shanali05 View Post
The file 17TMT2NA-DA02_6000.kwi in the preinstall folder of the Entune 3.0 Premium Audio (Navigation) CarPlay Upgrade is corrupted (might be due to high number of downloads), might need to reupload the file again. or if anyone else has it can you inbox me the link. thanks!
Yes, I ran into the same problem. The file might need to reupload again.
ctleung is offline  
post #134 of 736 Old 05-07-2019, 01:34 AM
New TN User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Hey, thanks for posting this!

Quick question - I have a 2018 Camry XSE with Panasonic HU. I'm located in Canada. Would this work for me, or is it for American users only?

Thanks again!
p.d.12 is offline  
post #135 of 736 Old 05-07-2019, 01:52 AM
New TN User
 
Join Date: May 2019
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by shanali05 View Post
Itís one of the files in the preinstall folder thatís corrupted, I posted the name which one it is. We have to wait until the file is reuploaded. Might have to wait until tomorrow.
Yeah, I tried everything. I noticed in post #29, the picture indicates less files than what I was getting upon extraction. I deleted some of the files to make it match what was in the pic to no luck. I then unplugged and this made my car boot loop for like 5min then reset back to normal. It sounds like your trying it with your Premium system also, sounds like thats the only one thats corrupted.
FrostByte is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Toyota Nation Forum : Toyota Car and Truck Forums > Toyota Passenger and Sports Car Forums > Camry and Solara Forum > Camry 8th Generation (2018+)

Bookmarks

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome