Toyota Nation Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #1 ·
292841
It's always an embarrassing situation EVERYTIME I refuel my car at the gas station because the car will not start immediately until about 3rd -4th attempt.

Please what could be the cause of this?
 

·
Super Moderator
1995 T100 2WD & 1993 MR2
Joined
·
12,195 Posts
View attachment 292841 It's always an embarrassing situation EVERYTIME I refuel my car at the gas station because the car will not start immediately until about 3rd -4th attempt.

Please what could be the cause of this?
Very Nice ride! Have you scanned it for codes? Sounds like an old fashioned vapor-lock from the heat rising in the engine bay while your fueling up. Possible fuel pump not holding pressure. Most issues would turn on the CEL.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks i will try that.

="Mgeorge, post: 14200883, member: 1009098"]
have you tried turning the key to the run position once or twice to run the fuel pump before you start it?
[/QUOTE]
 

·
Registered
Joined
·
184 Posts
What year is your HL/Kluger? And where are you located? I've not seen the lights on the side-view mirrors in the US.
Nice RAV4 (?) wheel upgrade, too.

To your question. What Check Engine or Malfunction indicator lamp codes do you have? If you HAD a code, please recheck it to see if there any NEW codes showing.

I had this issue on a Subaru of about the same vintage and it was the Purge Valve control solenoid . I'd bet yours is similarly related to an Emissions control device.

Good luck,
TD
 
1 - 6 of 6 Posts
Top