Toyota Nation Forum banner

1 - 5 of 5 Posts
G

·
Discussion Starter · #1 ·
Windshield washer only pumps when wipers are "on"; no more push the
button and wipe. Either low or high and it pumps fine. Just push wash
button, nothing happens. Need a good diagnostician's help. No fuses burnt.

Thanks
Mark
 
G

·
Discussion Starter · #2 ·
Hate to say this but it sounds like your wiper switch.
Joe


"pheasant" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Windshield washer only pumps when wipers are "on"; no more push the
> button and wipe. Either low or high and it pumps fine. Just push wash
> button, nothing happens. Need a good diagnostician's help. No fuses
> burnt.
>
> Thanks
> Mark
>
>
 
G

·
Discussion Starter · #3 ·
"Joe" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Hate to say this but it sounds like your wiper switch.
> Joe
>
>
> "pheasant" <[email protected]> wrote in message
> news:[email protected]
>> Windshield washer only pumps when wipers are "on"; no more push the
>> button and wipe. Either low or high and it pumps fine. Just push wash
>> button, nothing happens. Need a good diagnostician's help. No fuses
>> burnt.
>>
>> Thanks
>> Mark
>>
>>

>
>

Need it pulled to peices and contacts cleaned. Give it a go yourself if yoru
mechanicaly inclined. You cant stuff it any further I suppose.
 
G

·
Discussion Starter · #4 ·
Have you thought about buying a new switch?




"pheasant" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Windshield washer only pumps when wipers are "on"; no more push the
> button and wipe. Either low or high and it pumps fine. Just push wash
> button, nothing happens. Need a good diagnostician's help. No fuses
> burnt.
>
> Thanks
> Mark
>
>
 
G

·
Discussion Starter · #5 ·
The button switch is very simple --- could be dirty. The button on end pops
off and there is a washer and spring inside. When you push button the metal
washer shorts out and makes the connection.

"pheasant" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Windshield washer only pumps when wipers are "on"; no more push the
> button and wipe. Either low or high and it pumps fine. Just push wash
> button, nothing happens. Need a good diagnostician's help. No fuses
> burnt.
>
> Thanks
> Mark
>
>
 
1 - 5 of 5 Posts
Top