Toyota Nation Forum banner

1 - 9 of 9 Posts
G

·
Discussion Starter · #1 ·
The alternator is new. The cold start valve is working. Battery is
charged. Plugs are new. Any advice?
 
G

·
Discussion Starter · #6 ·
Chris3539 wrote:

> It is started but won't go in gear now.
>

Chris,

Tell us a little more about the cars history and what you've done so
far. Starting problem could be the fuel pump. The other might be a
different story. Please tell us more info.

J
 

·
Registered
Toyota Matrix
Joined
·
107 Posts
there is a cold start injector time swich that tells your cold start injector to open and add additional fuel when its cold, then as the engine warms, tells the injector to shut off. it is located on the water neck on the drivers side the head.
 
G

·
Discussion Starter · #8 ·
New motor, cranks and idles, when you put it in gear it dies, unpluged
throdle censor and put it in gear will still idle but will not go but as
soon as you touch the gas it dies, new distributor, new cap, new rottery
button, new plugs and wires, cold start valve is good, cold start sensor
is broke, acts like it's not getting enough gas when engaged.
 
G

·
Discussion Starter · #9 ·
New motor, cranks and idles, when you put it in gear it dies, unpluged
throdle censor and put it in gear will still idle but will not go but as
soon as you touch the gas it dies, new distributor, new cap, new rottery
button, new plugs and wires, cold start valve is good, cold start sensor
is broke, acts like it's not getting enough gas when engaged.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top