Toyota Nation Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi everyone, I'm new to this forum and a new '92 Toyota Paseo owner. Actually, I haven't bought the car yet from my friend until I can fix it and make sure it's worth buying. He stopped driving it about a year ago because it kept overheating. He never checked the radiator to see that it was empty--it seems to have a large leak.

I just charged up the battery and refilled the radiator tonight and started it, only to find that the fan isn't even running, and the radiator wasn't getting hot at all. No circulation of fluid, I guess. And sure enough, the temperature gauge on the dash started climbing, even at idle.

Does anybody have any tips or suggestions as to what I should do next? Is it just a bad switch? bad thermostat? bad water pump? I'm not sure what to check next, or how to pinpoint the problem without just replacing parts and hoping for the best. Any help appreciated...
Don
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
your right its probably not circulating, start it up and let it run and feel for heat in rad hoses and rad. First of all, if it's not circulating the first and foremost would be replace the thermostat. That's most probable. the pump probably working, and then after it runs and warms up , therm should open, and then if all is well check for that leak. After it builds pressure, wherever leak is it will be spurting. for the fan, switch might be faulty, see if it runs if wired right to battery, have fun, ANDY
 
1 - 3 of 3 Posts
Top