Toyota Nation Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
crazy wheels
Joined
·
342 Posts
Discussion Starter · #1 ·
alright i was backing up out of a parking space slightly uphill and i heard a bump sound
only once then i started to drift forward again.
i pushed the brakes then i retryed, i started drifting forward again, and i knew it was in gear
then for my last attempt i gave lots of gas and released the clutch
it works!!
wtf just happened, i am dumbfounded
the noise is like a going over a bump in a car and it feels like going over one too, though i checked for bumps

???anyone please can help
 

·
crazy wheels
Joined
·
342 Posts
Discussion Starter · #4 ·
its manuel and it was in reverse
since it was my dads car later i asked him and he said it does that and it doesnt want to get in gear and he said just to put it in nuetrol and let the clutch out then try again

o well scared the shit outta me
thought i might have to walk home
 

·
The Return of the Red Coupe
2010 RAV4 V6
Joined
·
19,675 Posts
Sounds like you didn't engage the transmission properly, happens to me all the time.. do what Evil Corolla S said.

If I was you, I would tell Manuel not to mess with your car. :)
 

·
The good girl
Joined
·
559 Posts
Happens often with my tercel also when I put it in reverse, sometimes it pops out. No biggie, like others have said, put it in neutral and try again. Mine does it often in winter when my shifter is frozen, it won't go completely in reverse.
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top