Toyota Nation Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
'06 4dr 4x4TRD
Joined
·
81 Posts
Discussion Starter · #1 ·
It has been about 3 weeks or so since I put the toytech 3" spring lift on, and today I noticed that my front end is squeaking. That seems kinda odd to me. I guess that if it were coming from the rear then I wouldn't be so puzzled. I have never heard anyone say that their front was squeaking.
Probably not a big deal, but it is kind of bugging me. Anyone experienced this after lifting there truck?
 

·
Registered
05 Toyota Tacoma SR5
Joined
·
401 Posts
MOJO06TACO said:
It has been about 3 weeks or so since I put the toytech 3" spring lift on, and today I noticed that my front end is squeaking. That seems kinda odd to me. I guess that if it were coming from the rear then I wouldn't be so puzzled. I have never heard anyone say that their front was squeaking.
Probably not a big deal, but it is kind of bugging me. Anyone experienced this after lifting there truck?
My Coil overs slightly rub the Sway bar on the passenger side and sqeak like hell sometimes!!!!
David
 

·
And My Dog Remington
Joined
·
725 Posts
my stock taco pops and clicks (from the front) when i go over speed bumps. There is a TSB for this i think... it doesnt really bother me that much... so i havent broght it in yet.
 

·
Self Proclaimed Genius
Joined
·
762 Posts
My front end started squeaking about a week after I installed my lift. Sprayed the top and bottom bolts on the CO's and all the swaybar connections with some triflow and haven't heard a thing since.
 

·
Registered
Joined
·
121 Posts
The "cup" on the bottom of the shock rubs the sway bar. If you put a small spacer on the sway bar mounts, it will rotate the sway bar enough to get it out of the way.

-Barry-
 

·
Mine is better than yours
'06 Dbl-Cab 4x4 Taco
Joined
·
1,211 Posts
Mine started squeaking after the alignment way back when. Yes, the lower spring cup rubs the anti-sway bar. I removed the U-brackets that hold the bar on and elongated the "round" hole with a file and re installed the other way. The bar now sits about 1/8" further forward than it did so no interference issues at all.

Marc M
 

·
Registered
2006 tacoma
Joined
·
75 Posts
my camburg uca's squeak like there is no tommorrow. i have sprayed everything on the uniballs to get them to stop squeaking but no luck. where can i find this triflow stuff that i hear people talking about? anywhere else i should be spraying in order to eliminate squeaks? thanks
 

·
Self Proclaimed Genius
Joined
·
762 Posts
06lttaco said:
my camburg uca's squeak like there is no tommorrow. i have sprayed everything on the uniballs to get them to stop squeaking but no luck. where can i find this triflow stuff that i hear people talking about? anywhere else i should be spraying in order to eliminate squeaks? thanks
I found triflow at OSH, not sure if they have those down in SoCal or not.

Did you grease up the bushings on your UCA's? They'll squeak too if they dry out.
 

·
Registered
Joined
·
121 Posts
Marc M said:
Mine started squeaking after the alignment way back when. Yes, the lower spring cup rubs the anti-sway bar. I removed the U-brackets that hold the bar on and elongated the "round" hole with a file and re installed the other way. The bar now sits about 1/8" further forward than it did so no interference issues at all.

Marc M
This is what I did also, just today, and here's a pic of it!



After I cut that small piece out I filed down the inside of that hole so that it was a tad bit deeper in order to get the sway bar to sit about 3/16" further forward. Hopefully it works, I'm going for a test ride in a few hours.
 

·
817
2005 Tacoma TRD
Joined
·
360 Posts
Jacobi said:
This is what I did also, just today, and here's a pic of it!



After I cut that small piece out I filed down the inside of that hole so that it was a tad bit deeper in order to get the sway bar to sit about 3/16" further forward. Hopefully it works, I'm going for a test ride in a few hours.
Jacobi, did it work for you?
 

·
Registered
Joined
·
121 Posts
movielife said:
Jacobi, did it work for you?
Haha, hell no it didn't work. It would for a little while and eventually start making noises again. I tried thread lock and everything, but nothing would work. Well, nothing would work until I tried something new this morning. Let's just say I've got a sway bar sitting in my spare bedroom now...it looks better in there than it did on the truck.
 

·
Premium Member
02 DubCab 4x4
Joined
·
3,009 Posts
:bump:



I'm definately having this problem on my passenger side.


How many people have removed their sway bar completely? OR, how many have a relocation kit for their sway bar?

Maybe that'd be a good poll...
 

·
Juggalo
06 Taco
Joined
·
105 Posts
my stock taco pops and clicks (from the front) when i go over speed bumps. There is a TSB for this i think... it doesnt really bother me that much... so i havent broght it in yet.
Thats the bumper mounts TSB

The "cup" on the bottom of the shock rubs the sway bar. If you put a small spacer on the sway bar mounts, it will rotate the sway bar enough to get it out of the way.

-Barry-
There are also defective sway bar bushing. They get hard and crack and make a nice squeaking noise.
 

·
Premium Member
02 DubCab 4x4
Joined
·
3,009 Posts
Thats the bumper mounts TSB



There are also defective sway bar bushing. They get hard and crack and make a nice squeaking noise.

mine are actually apposed to one another.....the spring housing and the sway bar since i've lifted my truck. when i go over bumps, they squeek.....
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top