Toyota Nation Forum banner

1 - 6 of 6 Posts
F

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #1
Experiencing loss of power / engine stall between 1000 to 2000 rpms.
Sometimes starts right up, other times difficult to start. New distributor
installed a week ago along with new plugs and wires, but problem persists.

222,000 miles so far with relatively few problems other than this issue.

Air flow meter? Computer? Thanks in advance, F
 
Q

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #2
I've seen this problem on your year & model caused by a coolant temp sensor
a few times in the past. It'll trick the computer into thinking the engine
temp is around -40F. The system reverts to open-loop mode, dumping fuel to
bring the temp up, which will caise rough running and stalling if the
engine is really already up to operating temperature. Just an idea,
though. Can't tell for sure without looking at it.
 
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #5
You can use an old coil in a new distributor, I mean a new distributor
to me doesnt automaticly mean new coil or electronics.
 
D

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #6
"Fireant" <[email protected]> schreef in bericht
news:[email protected]
> Experiencing loss of power / engine stall between 1000 to 2000 rpms.
> Sometimes starts right up, other times difficult to start. New
> distributor installed a week ago along with new plugs and wires, but
> problem persists.
>
> 222,000 miles so far with relatively few problems other than this issue.
>
> Air flow meter? Computer? Thanks in advance, F
>


Did you clean the throttle body?

Erwin, The Netherlands
 
1 - 6 of 6 Posts
Top