Toyota Nation Forum banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Turbos = Witchcraft
2004 Scion xA
Joined
·
730 Posts
Discussion Starter #1
Arite, i think i've asked this but never got a good answer or one that helped...

As i understand it, my v6 camry should make it to 100 on the freeway no problem... yeah right... i have yet to be able to get it there, the car just doesnt have the power...

As I accelorate there is absolutely NO torque at all, what-so-ever... The car like, jolts VERY subtley as im accelorating, as if i was mis-firing or, when you shot a squirt gun, it ends up going in spurts if there is an air-bubble... the RPM's go up rather slowly, as i shift into second its as if i hit a brick wall (other than the one i was pushing against to get through first)

Car feels like a 4cylinder! Please Diagnose my problem for me!
 
2005 Tacoma X-Runner
Joined
·
9,188 Posts
Sounds like a misfire. Change your plugs and wires if you haven't done those in a long time. Change your fuel filter, that could cause a hesitation and lack of power. Also when changing your plugs do a compression test on all the cylinders to make sure the engine itself isn't the problem.
 

·
Lives For The Curves
93 Camry
Joined
·
1,546 Posts
Mine would stutter and jolt if I went WOT and it tried to downshift. Changed the plugs & wires, everything is perfect. Good luck with the rear bank :lol:

BTW, I've made it to 126mph... I've hit 100mph uphill.
 

·
Turbos = Witchcraft
2004 Scion xA
Joined
·
730 Posts
Discussion Starter #5 (Edited)
I had my step-dad who is a master-tech look at it today, he says its not an ignition problem, he's thinking clogged catalytic convertor... so im gonna try that first since its cheaper, might as well go with a high-flow one while im at it...
 

·
Registered
Joined
·
207 Posts
A hair under 135 on flat ground and my v6 didnt break a sweat. My car is actually smoother when in the triple digits.

- Paul
 

·
Naturally Aggravated
Joined
·
77 Posts
Has anyone here hit the governer on a gen 4? I had mine up to about 132 but had to slow down for a corner that was coming closer awful fast!;)
 

·
Mad Scientist
94 scepter coupe
Joined
·
3,959 Posts
does the check engine light come on at all? does they tranny work properly?

i hit over 140mph in the wagon and didn't know it. i don't think they have a govenor on them. i heard the jdm ecu's have one and it limits you at about 110mph.
 

·
Lives For The Curves
93 Camry
Joined
·
1,546 Posts
I hit the governor in our Sienna :D

110mph :disappoin
 

·
Registered
Joined
·
633 Posts
My 5sfe (i4) goes a bit more than 140, never felt governor, but I guess that must be different in Europe where people are used to drive a bit faster on motorways.
If your v6 is running fine it's perhaps a bad timing ( I know I always talk about that subject :D )
 

·
Its still a Camry.
1991 Lexus Es250
Joined
·
522 Posts
Got the Same problem with my Crapmero. Ive changed the fuel filter, plugs and wires. It helped a little bit and the car ran great for like 2 days...now it starts and dies. I think its the dist. and cap, But now that its just stalling and dieing...Im thinking its the fuel pump.
 
1 - 16 of 16 Posts
Top