Toyota Nation Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
'04 Impreza
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi, I recently got my 82 running again but i'm getting around 16-18 mpg. its a 2WD 1/2 ton long bed with a carb'd 22r

anyone know what the problem might be?
 

·
Soylent Green sales
rock crawler
Joined
·
12,801 Posts
Are there any symptoms of a problem? like white/grey/black exhaust, rough running, bad idle?
 

·
Registered
'04 Impreza
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
I can only "see" exhaust fumes in certain light. 99% of the time the fumes are invisible. If i had to guess I'd say the fumes are white or grey. The truck does smell kinda bad when it runs and it doesn't have a rough idle, but it doesn't idle consistently.

The timing was retarded by about 10 degrees for a few months (it's correct now), but it was much more easy to tune the carb this way. Now i have to run it rather lean just to keep it from idling at 1200-1300, even with letting letting the idle adjustment screw almost all the way out. I've been trying to get it to idle around 750-800 but it only wants to do 500 or 1000. I guess what i'm trying to say is that it idles smooth, it's just that the rpms usually don't return to the same spot. i.e. it usually idles around 1k, but also will idle at up to 1300 or as low as 450.

Also, the cold idle screw has had absolutely no effect on the truck since i've had it running.
 

·
Registered
2008 Corolla
Joined
·
114 Posts
Check your fuel lines and carb for leaks. Check for vaccuum leaks. Maybe time for carb rebuild or Weber upgrade.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top