Toyota Nation Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

Registered
Joined
7 Posts
Discussion Starter #1
Hi guys, i owned toyota corona st210 with 3sfe engine and 4 speed automatic transmission.

I got problem on my corona that 3 workshop so far can't fix it

Here the problem:

When first start engine warming up ABS light on

When moving car speedometer not working, ABS still light on but this time Engine Check light on and O/D Off light is flashing

Diagnostic using scan tools it show #42 Vehicle Speed Sensor

Mechanic try to find Speed Sensor on transmission but they cant find any on transmission and said this ST210 dont have? Is it?

Thanks hopefully someone can help me or otherwise i need to send it to scrapyard 馃槬
 

Toyota Collector
Joined
11,826 Posts
From what I can gather there is no speed sensor on the transmission the ECU uses the 4 wheel speed (ABS) sensors. But without your VIN or frame code I can't say for sure.
 

Registered
Joined
7 Posts
Discussion Starter #4
From what I can gather there is no speed sensor on the transmission the ECU uses the 4 wheel speed (ABS) sensors. But without your VIN or frame code I can't say for sure.
Sir it was ST210R-AEPNK

Toyota Corona 2.0GLi 1997
2.0L Dohc 16 Valve
Automatic Transmission

Thanks
 

Registered
Joined
7 Posts
Discussion Starter #6
Sir it was ST210R-AEPNK

Toyota Corona 2.0GLi 1997
2.0L Dohc 16 Valve
Automatic Transmission

Thanks
I don't see any speed sensors on the transmission.

Yes that what was mechanic said but on diagnostic tool it was Vehicle Speed Sensor fault

Abs wheel sensor front both read 1.450-1.465ohm and rear 1.235-1.239ohm

Is it possible faulty speedometer? Got one shop ask to change speedometer.
 

Registered
08 Toyota Camry 2AZ-FE R9K Tuned
Joined
5,552 Posts
A lot of things start with a wiring diagram that no one uses.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top