Toyota Forum banner

Kod P9354

494 views 4 replies 3 participants last post by  John Anthony  
#1 ·
Ok, więc wymieniłem cewkę i świecę. Nadal mam kod i wypadanie zapłonu. Jak przetestować złącze? Wizualnie wygląda dobrze. Albo na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Mam tani multimetr.

#3 ·
Tytuł mówi, że kod to P9354. Czy to literówka? Czy miałeś na myśli P0354?

Z którego roku jest Twój Corolla?

Czy cewka, którą wymieniłeś, to cewka nr 4 (ta najbliżej strony kierowcy silnika)? Czy najpierw spróbowałeś zamienić ją z jedną z trzech pozostałych cewek? To zwykle pierwszy łatwy test do wykonania. Jeśli kod zmieni się na przykład na P0353, to problem z pewnością dotyczy cewki. Jeśli kod się nie zmieni, to problem dotyczy okablowania lub wtyczki. Jakiej marki cewki użyłeś? Ebay (a czasem Ham a zone) jest pełen fałszywych cewek Denso, a te bardzo tanie nie są trwałe.

View attachment 494527
Przepraszam, tak, p0354. Wymieniłem cewkę i świecę, użyłem prawdziwych części Denso. Zamieniłem cewkę i wciąż to samo. Podłączyłem mój tester napięcia, aby pokazać zasilanie, tak jak pokazują filmy. Pozostałe 3 diody migają, cewka nr 4 nie. Ale jeśli wyciągnę wtyczkę z cewki 4, samochód działa jeszcze gorzej

#5 ·
@countryboykda86 Podczas sprawdzania okablowania prowadzącego do ECM należy postępować zgodnie z instrukcjami zawartymi w instrukcji. Jeśli sprawdzisz rezystancję na wiązce przewodów, gdy jest ona nadal podłączona do ECM na drugim końcu, uszkodzisz ECM. Należy również pamiętać, że schemat złącza pinowego ECM w instrukcji jest poprawny, ale ECM jest zainstalowany DO GÓRY NOGAMI pod schowkiem, więc musisz upewnić się, że testujesz prawidłowe punkty pinów.